Bild på en in zoomad kameradisplay. På displayen syns deltagarna Peter Örn, Marie Hillblom och Magnus Lagercrantz.
Peter Örn, demokratiambassadör från kommittén Demokratin 100 år, Marie Hillblom, chefredaktör 8 sidor och Magnus Lagercrantz, utredare Myndigheten för delaktighet. Foto: Elliot Elliot

MTM lyfter tillgänglighet under Almedalsveckan

På söndag inleds Almedalsveckan! För oss på Myndigheten för tillgängliga medier är det viktigt att medverka i sammanhang där vi kan lyfta frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Vi är därför väldigt glada över att delta och den 5 juli arrangerar vi två programpunkter med fokus på tillgänglig läsning och tillgänglig demokrati.

2021 är ett högtidsår för den svenska demokratin. Det är precis 100 år sedan både män och kvinnor fick rösta för första gången i allmänna val i Sverige. Och i år är det också fyrtio år sedan det svenska teckenspråket blev erkänt som ett officiellt språk. Genom vår medverkan i två samtal under Almedalsveckan vill MTM belysa hur svensk demokrati kan bli starkare, inte minst genom att vi förbättrar allas möjligheter att läsa.

Det finns många sätt att läsa på. För att alla ska kunna delta i demokratin behövs medier som är tillgängliga för alla, vare sig man läser med öronen, fingrarna eller ögonen. Därför lyfter vi just ämnena läsning och demokrati i de två programpunkter som vi medverkar i under Almedalsveckan.

– Det här är två samtal som egentligen borde föras varje dag! Därför är vi så glada att de kommer bli tillgängliga för en stor publik digitalt, säger Hedvig Weibull, kommunikatör mässor och konferenser vid MTM.

MTM:s programpunkter under Almedalsveckan:

5 juli klockan 10:00: ”Tillgänglig demokrati de kommande 100 åren” – ett samtal mellan MTM, Myndigheten för delaktighet och kommittén Demokratin 100 år.
Klicka här för länk till samtalet (öppnas i nytt fönster)

5 juli klockan 15:00: ”Bättre möjligheter till läsning – också digitalt” – ett samtal mellan Region Skåne, Kulturrådet, MTM, Digiteket och Begripsam.
Klicka här för länk till samtalet (öppnas i nytt fönster)

Båda sändningarna är teckentolkade och undertextade. Det kommer att vara möjligt att ta del av sändningarna i efterhand på MTM:s Youtubekonto och Almedalen Play.

För mer information kontakta: 

Hedvig Weibull, kommunikatör mässor och konferenser
Telefon: 073 765 45 41
E-post: hedvig.weibull@mtm.se 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)