En äldre kvinna får hjälp av en yngre kvinna med sin Daisyspelare

Talboken kommer – nöjda användare visar ny utvärdering

Att använda MTM:s nya tjänst Talboken kommer (TBK) är enkelt och snabbt – och 98 procent av låntagarna vill fortsätta med tjänsten. Det visar en ny utvärdering om TBK. Även biblioteken är mycket positiva och upplever att hanteringen av talböcker blivit betydligt snabbare och smidigare.

Utvärderingen gjordes av undersökningsföretaget Markör/Origo Group AB i december 2017.

Läs utvärderingen (pdf, öppnas i nytt fönster)

Vad är Talboken Kommer?

Talboken kommer är en ny MTM-tjänst där bibliotek kan förmedla talböcker via internet till sina IT-ovana låntagare. Istället för att posta fysiska talböcker lägger biblioteket talböckerna i en digital bokhylla och skickar iväg till låntagarens internetanslutna Daisy-spelare. Hanteringen ska vara så enkel att även de minst teknikvana klarar att använda den.

TBK-tjänsten anpassar bibliotekens talboksverksamhet till modern teknik. Samtidigt som servicen ökar minskar kostnader, transporter och miljöpåverkan. Hanteringsarbetet på det lokala biblioteket minskar. Det blir även möjligt att lyssna på talböcker och taltidningar i samma spelare.

Talboken kommer (TBK) för taltidningsläsare avslutades som projekt vid årsskiftet 2017/2018 och är nu en ordinarie tjänst i MTM:s utbud. I mitten av mars finns drygt 500 TBK-användare, en siffra som hela tiden ökar.

Läs mer om Talboken kommer

Att starta med TBK

De bibliotek som vill starta med TBK kan kontakta info@mtm.se för att få hjälp att komma igång via e-post och telefon.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)