MTM söker verksjurist

Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, ser till att alla får tillgång till litteratur, samhällsinformation och nyheter oavsett läsförmåga eller funktionsnedsättning. Vi har cirka 110 medarbetare med olika bakgrund såsom bibliotekarie, förläggare, ­­­­kommunikatör, ingenjör, administratör med mera. Tillsammans ar­­betar vi mot visionen ”Ett samhälle där all läsning är tillgänglig”.

Den blivande verksjuristen vid MTM får ett varierande och spännande arbete med möjlighet att bygga upp en juridiskt kompetent myndighet. Befattningen är ny och innebär att planera, leda, samordna och följa upp myndighetens juridiska arbete.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att bevaka och handlägga rättsliga frågor och att besluta och föredra i ärenden inom myndighetens verksamhetsområden. Du ansvarar för att förvalta och utveckla myndighetens interna regelverk, riktlinjer och rutiner inom det juridiska området. Rättsområden du kommer att arbeta med är förvaltningsjuridik, upphovsrätt, avtalsrätt, upphandlingsjuridik och dataskydd. Du håller dig uppdaterad om nya och förändrade regler samt säkerställer att dessa implementeras och följs i myndigheten. Du ger råd och stöd samt utbildar chefer och medarbetare i juridiska frågor.

Om dig

Vi söker dig som har akademisk examen i juridik och är notariemeriterad. Du har erfarenhet av liknande uppgifter inom myndighet. Det är även viktigt att du har erfarenhet av förvaltningsrättsliga frågor som rör föreskrifts- och styrdokument, personuppgifter och offentlighets- och sekretesslagstiftningen. För att lyckas i rollen har du relevanta kunskaper inom något eller några av rättsområdena upphovsrätt, avtalsrätt, upphandlingsjuridik eller dataskydd. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, god verksamhetsförståelse och goda kunskaper i engelska.

Som verksjurist trivs du med att arbeta självständigt och att driva dina egna ärenden och processer framåt. Du kan kombinera ett stöttande och rådgivande förhållningssätt med att ställa tydliga krav. Du har också en förmåga att kommunicera svåra juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt. Som person är du resultatinriktad, noggrann och strukturerad samt har god samarbetsförmåga. MTM lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid tillsättning av befattningen.

Om administrativa avdelningen

Verksjuristen hör till administrativa avdelningen som arbetar med myndighetsövergripande frågor såsom ekonomi, lön och registratorsfunktion.  De ansvarar även för arkiv, lokaler och säkerhet. Inom avdelningen finns funktionerna Projektkontor, Upphandlingskontor, Förvaltningskontor och Taltidningsnämndens kansli.

Om anställningen

Anställningen är heltid och tillsvidare. MTM tillämpar provanställning 6 månader och individuell lönesättning.

Kontaktpersoner
Renée Jardland, Avdelningschef, 08-580 02 716, renee.jardland@mtm.se
Anette Olheim, HR, 08-580 02 833, anette.olheim@mtm.se  
Facklig representant, Pia Hasselrot, Saco-S, 08-580 02 747, pia.hasselrot@mtm.se
Facklig representant, Malin Elgborn, ST, 08-580 02 835, malin.elgborn@mtm.se

Ansökan

Du är välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 15 november 2017. Ange diarienummer MTM 2017/438 i din ansökan.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)