Foto på man som läser tidning
Fotograf: Sara Mac Key

Lättlästa nyheter - 8 Sidor

Den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor gör det möjligt för personer med läsnedsättningar att följa med i vad som händer i Sverige och världen.

8 Sidor är en nyhetstidning skriven på lättläst svenska. 8 Sidor kommer ut som papperstidning en gång i veckan och webbplatsen 8sidor.se uppdateras med nya nyheter alla vardagar. Tidningen finns också som digital version. Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, ansvarar för utgivningen av 8 Sidor.

8 Sidor förklarar vad som hänt, var det har hänt och varför det har hänt. 8 Sidor förutsätter inte att läsarna redan kan mycket om det som står i tidningen.

Bokstäverna i 8 Sidor är lite större än i en vanlig tidning. Meningarna är också kortare. 8 Sidor har inga svåra och ovanliga ord. Tidningen innehåller det viktigaste som hänt i Sverige och världen: inrikes- och utrikesnyheter, kultur och sport.

8 Sidor hör inte till något politiskt parti eller någon förening. Det är journalisterna på tidningen som bestämmer vilka nyheter som är viktigast att berätta.

Tidningen finns även som ljudtidning för den som vill lyssna - och som taltidning ock i punktskrift för den som har en läsnedsättning. 8 Sidor som punktskriftstidning, taltidning och ljudtidning innehåller precis allt som papperstidningen innehåller, med undantag för bilder.

8 Sidor finns inte att köpa i affären, men du kan prenumerera på tidningen. Den finns också ofta på biblioteket.
Till 8 Sidors webbplats (öppnas i nytt fönster)

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)