Jultips

Kalender och julklappsinköp. Gran och pepparkakshus. Vila däremellan med lite julläsning! Böckerna hittar du i bokhandeln eller på biblioteket.

Ingen vanlig jul

av Unni Brandeby

BokomslagDet är snart jul. Anna och Lasse väntar sitt tredje barn. Det är mycket som ska fixas inför julen – pynta, baka, titta på julkalendern och köpa julklappar. Men Anna är trött och måste vila mycket. På julafton åker hela familjen till mormor och morfar för att fira jul. Precis när jultomten kommer känner Anna att det är dags att åka till BB …

Fartfyllt och humoristiskt om ett typiskt svenskt julfirande som inte blir som vanligt.

Läs mer i Vilja förlags bokhandel

En naken karl firar jul

av Johan Werkmäster

BokomslagAssar Jansson brukar avsky att fira jul. Men i år har han tackat ja till att fira jul med sin granne Klara Lasker och hennes släkt. Hur ska det bli? Det blir en spännande jul med många känslor. Och med allt spm hör julen till: julmat, julsnaps, julgran och Kalle Anka. Men varför går tomten omkring med rumpan bar?

En naken karl firar jul är den tredje bok om herr Jansson och fröken Lasker. Finns nu i hårdband.

Läs mer i LL-förlagets bokhandel

God död jul

av Inger Frimansson

BokomslagSnart är det jul och alla borde vara glada. Men Linda är arg och kan bara tänka på hämnd. Hon har nämligen fått sparken för att hon varit berusad på arbetstid. Plötsligt får Linda en farlig idé. Hon ska gå till jobbet en sista gång. De få vad de förtjänar … En riktig rysare med allvarlig botten, som öppnar upp för diskussion.

Läs mer i Vilja förlags bokhandel

Fira året runt

av Marit G. Engstedt

BokomslagEn bok med Sveriges alla stora och små högtider och traditioner i tidsordning. Läs om advent, lucia, jul, nyår och trettonhelgen. I boken finns också recept, pyssel, rim och sånger som knyter an till högtiderna. Ester Sorri bidrar med stämningsfulla bilder. Boken är för tillfället slut i bokhandeln, men finns säkert på ditt bibliotek.

Spökhistorier vid jul

av Charles Dickens återberättad av Johan Werkmäster

BokomslagDet är julafton när den snåle och ondsinte Scrooge sitter på sitt kontor och fryser. Han hatar julen och tycker att den är rent trams. Plötsligt får Scrooge besök av ett spöke som tar med honom på en rad olika julfiranden. Har Scrooge blivit tokig, eller håller han på att förändras? Dickens skrämmande och roliga klassiker återberättas med många illustrationer.

Läs mer i LL-förlagets bokhandel

Mysteriet med tomterånarna

av Torsten Bengtsson

BokomslagPeo, Lollo, Ester och Jamal har en egen nyhetskanal, där de gör filmklipp och lägger ut på internet. En vinterkväll rånas butiken där Esters syster jobbar. Rånarna är utklädda till jultomtar. Senare hittar gänget både stöldgods och tomtekläder nära stugan där de har sin nyhetsstudio. Kan gänget lösa mysteriet? 

Läs mer i Hegas bokhandel

En perfekt julafton

av Josefin Schygge

BokomslagNajib är ensamkommande flyktingbarn och firar jul med sin extrafamilj. Han tycker att det känns både roligt och jobbigt. Roligt eftersom han får vara med Daniel och hans familj. Jobbigt för att han längtar efter sin familj hemma i Afghanistan. Allt han vill är att få kontakt med sina föräldrar. Kommer han att kunna få sin önskan uppfylld?

Läs mer i Vilja förlags bokhandel

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)