Skönlitteratur - Äldre

BokomslagDen store Gatsby

av F. Scott Fitzgerald, återberättad av Sean Conolly (Vilja) eller av Johan Werkmäster (LL-förlaget)
Nick flyttar 1922 till en flott New York-förort. Där umgås han med sin kusin Daisy och hennes man Tom, och går på fantastiska fester som hålls av den gåtfulle Jay Gatsby. En gång i tiden var Jay förälskad i Daisy, men hon valde att gifta sig med Tom. Jay vill ha Daisy tillbaka – kosta vad det kosta vill! Klassiker om att kärlek inte kan köpas för pengar.
Boken i Viljas bokhandel
Boken i LL-förlagets bokhandel

Bokomslag

Kameliadamen

av Alexandre Dumas, återberättad av Johan Werkmäster
Kärlek och tragik i riktig klassiker! Marguerite lever i 1800-talets Paris, hon är älskarinna åt en lång rad rika män och kallas Kameliadamen. Hon är mycket vacker men svårt lungsjuk. Så en dag möter Kameliadamen den unge Armand och de blir vansinnigt förälskade. En förälskelse som bara leder till olycka och tårar.
Boken i LL-förlagets bokhandel

IngeOmslagn vanlig jul

av Unni Brandeby
Det är snart jul. Anna och Lasse väntar sitt tredje barn. Det är mycket som ska fixas inför julen – pynta, baka, titta på julkalendern och köpa julklappar. Men Anna är trött och måste vila mycket. På julafton åker hela familjen till mormor och morfar för att fira jul. Precis när jultomten kommer känner Anna att det är dags att åka till BB … Fartfyllt och humoristiskt om ett typiskt svenskt julfirande som inte blir som vanligt.
Boken i Viljas bokhandel

OmslagTvå systrar och tavlan

av Martin Palmqvist
En underfundig deckare kryddad med humor! Systrarna Beata och Anna har ärvt en tavla efter sin pappa. Kan det verkligen vara sant att tavlan är målad av Picasso? Anna och Beata försöker ta reda på om tavlan är äkta, men det är inte så lätt att veta vem man kan lita på i konstvärlden.
Boken i Viljas bokhandel

Ormblomman

Henry är på besök i staden där han bodde som ung. När han kommer till hotellet finns ett brev till honom i receptionen. Brevet är från Vera Kall, den enda kvinna han någonsin har älskat. Vera Kall kallades också för Ormblomman. Hon försvann en natt för 30 år sedan. Henry har alltid trott att hon var död. Betyder brevet att hon lever? Spänningsfavorit i nytryck med nytt omslag. Finns som talbok
Boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagNils Holgerssons underbara resa

Selma Lagerlöfs klassiker i en förkortad och lättläst version. Boken skrevs 1906 som en lärobok i svensk geografi. Vi får en spännande inblick i hur Sverige fungerade förr i tiden och så lär vi oss en hel del om hur Sveriges avlånga land faktiskt ser ut, med åar och åsar, sjöar och skogar.
Boken i Viljas bokhandel

BokomslagBrev från kungen

Thea älskar att sortera post på äldreboendet Himmelsbro, men mest av allt älskar hon kungafamiljen. Eftersom Klara fyller hundra år kommer det ett brev från kungen till henne. När Thea ser det kungliga sigillet kan hon inte stå emot frestelsen och tar brevet ... Andra fristående delen i serien om Himmelsbro.
Boken i Viljas bokhandel

Mannen på strandenBokomslag

En taxichaufför kör en passagerare från det lilla samhället Svarte in till Ystad. Men när de kommer fram är mannen i baksätet död. Vad har egentligen hänt? Mannen som heter Alexandersson har tidigare setts vandra på stranden i Svarte. Kurt Wallander får snart veta att mannen blivit förgiftad. Spänningsfavorit i nytryck med nytt omslag. Finns som talbok. 
Boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagFotografens död

Fotografen Simon Lamberg hittas ihjälslagen i sin ateljé. Kurt Wallander får i uppdrag att lösa mordet. Lamberg har ett otäckt fotoalbum i sin ateljé, och Wallander tycker nästan att han verkar sjuk. Först hittar Wallander inga spår efter mördaren, men när en mystisk man tappar en psalmbok under ett träd får han en ledtråd.Spänningsfavorit i nytryck med nytt omslag. Finns som talbok.
Boken i LL-förlagets bokhandel

Bokomslag

Kärlek stavas köttbulle

Amanda vill köpa en valp. Inte vilken valp som helst, den måste vara söt och se gullig ut på bild. Men istället dyker gatuhunden Yang upp i hennes liv. Yang är tovig, ful och för smal. Amandas pojkvän tycker inte om honom. Nu måste Amanda välja mellan sin hund och sin pojkvän.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

Bokomslag

Utedasset

Svea älskar sitt utedass. Inget är så trevligt och avslappnande som att sitta där inne i godan ro, lyssna på skatornas tjatter, trädens sus och vindens tjut. Någon vanlig toalett, nä det vill hon verkligen inte ha. Men  nu vill kommunen ta dasset ifrån henne, det är visst inte bra för miljön. Det tänker Svea inte gå med på! Hon tänker minsann kämpa för sitt älskade dass.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

BokomslagDen allvarsamma leken

Arvid och Lydia blir kära som unga men får inte varandra. När de möts tio år senare går känslorna inte att styra. Men Lydia är inte beredd att gifta sig med Arvid och offra sin självständighet. Hjalmar  Söderbergs klassiker om den stora kärleken i det tidiga 1900-talets Stockholm.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

Prästen med blått hår

Bert Ceder är präst och ska snart gå i pension. Hans efterträdare är en ung man som heter Erik Borg. Men det visar sig att Erik egentligen heter Erika, har blått hår och ring i näsan. Bert blir förskräckt – hur ska det nu gå? Men så får historien en helt ny vändning … En berättelse som lockar till både tårar och leenden.
Läs mer i Vilja förlags bokhandel

En världsomsegling under havet

Professor Arronax och hans betjänt Charles reser till Stilla havet för att leta efter ett sjöodjur. Men odjuret visar sig vara den hemliga u-båten Nautilus, och efter ett skeppsbrott blir Arronax och Charles tillfångatagna ombord. Båtens kapten heter Nemo och tillsammans med sin besättning tar han med de två fångarna ut på ett oförglömligt undervattensäventyr.
Läs mer i Hegas bokhandel

BokomslagLayla flytta hemifrån

På Riddargårdens äldreboende får man gröt till frukost. Svensk, tråkig gröt. Med mjölk. Layla vill hellre ha något sött, som hon är van vid. Lägenheten är stor och fin, och det finns en balkong. Men det spelar ingen roll, Layla vill inte bo här.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

Mödrar och söner

En varm berättelse om relationen mellan författaren och hans mor. Han bestämmer sig för att skriva en roman om sin mor och reser hem till henne i Aten. Vi får följa dem båda under en vecka när de minns sitt gemensamma liv. En bok som berör, fylld av kärlek med inslag av både glädje och sorg.
Läs mer i Vilja förlags bokhandel

BokomslagVar la jag min man?

Anna-Maria känner tydligt att något är fel, men vet inte vad. Hon måste hitta sin man. Hans aska finns i en urna som hon ställt ifrån sig någonstans, men hon kan inte minnas var. Det blir början på en resa genom Stockholm full av spännande möten
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

De 39 stegen

Året är 1914 och Richard Hannay har återvänt till England från Sydafrika. Han blir snabbt uttråkad och funderar på att resa tillbaka till Afrika. Men så hittar han en mördad man i sitt vardagsrum och blir indragen i en klurig spionhistoria. Spännande äventyrsroman som även har filmats av Alfred Hitchcock.
Läs mer i Vilja förlags bokhandel

BokomslagUtvandrarna

Vilhelm Mobergs gripande berättelse finns äntligen som lättläst! Möt Karl Oskar, Kristina, Ulrika och alla de andra som hoppades att livet skulle bli bättre i Amerika. Att de skulle slippa svält, slag och förföljas för sin tro. Det hoppet gav dem mod att lämna sitt land, släkt och vänner, och att möta en okänd framtid.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagEn man som heter Ove

Det var bättre förr, tycker Ove. Speciellt nu, när livet förlorat sin mening. Frun har dött och han har blivit av med jobbet. Därför har Ove bestämt sig - han tänker inte leva längre. Men just den dagen då han ska ta livet av sig backar grannarna på hans brevlåda med bilen. Han dras in i något fantastiskt och nytt: gemenskap. Nu i lättläst version av Niklas Darke.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

BokomslagHundraåringen som klev ut genom fönster och försvann

När Allan Karlsson ska fira sin hundrade födelsedag är hälsan fortfarande god och nyfikenheten större än någonsin. Så till den grad att han flyr från sitt eget kalas på äldrehemmet. Han vill uppleva något mer, han vill få ta en sup och känna livet.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagHemsöborna

Carlsson är på väg till ön Hemsö i Stockholms skärgård. Han ska bli dräng på madam Flods gård. Det är ingen ordning på gården sedan hennes man dog.Sonen Gusten bryr sig inte om jordbruket. Carlsson börjar styra och ställa. Madam Flod är nöjd men Gusten går där med mörka tankar.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagKejsarn av Portugallien

Det är en vacker och sorglig berättelse om Jan i Skrolyckas kärlek till sin dotter Klara Fina. När Klara Fina blir tvungen att resa till Stockholm blir Jans saknad för svår. Han älskar sin dotter så mycket att han blir galen. Han blir kejsaren av Portugallien. Kejsarn av Portugallen är kanske Selma Lagerlöfs mest älskade bok.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagKungsgatan

Adrian växer upp i byn Humla. När han fyller 18 år flyttar han till Stockholm.Adrian vet inte vad han ska göra med sitt liv. Han tar olika slags arbeten och läser mycket. Till slut känner Adrian sig mer som en arbetare från staden än en bondson från landet.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagMina drömmars stad och Barn av sin stad

Huvudpersonen Henning kommer till Stockholm för att söka arbete. I början har han det svårt och får arbeta hårt. Men han trivs ändå bra i staden. Sakta men säkert får han det bättre. Per Anders Fogelströms berättelser om Henning och Lotten och deras barn och barnbarns liv i Stockholm har fascinerat många läsare. Serien kommer nu i nyutgåva, samlad i två pocketvolymer.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagKatten som inte ville dö

Det sägs att katten har nio liv… Peter och Beas älskade katt Tiger blir påkörd av en bil och dör. De kan inte fatta att det är sant. För det är väl sant? De såg ju blodet, de begravde den livlösa katten. Så vad är det för katt som möter dem när de kommer hem? Nog är den väldigt lik deras Tiger?
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

BokomslagStora boken om En naken karl

Johan Werkmästers omåttligt populära serie ges nu ut i en samlingsvolym. I dråplig och humoristisk anda lär vi känna herr Jansson och hans granne fröken Lasker i de tre berättelserna En naken karl, En naken karl i Paris och En naken karl firar jul. Dessutom en helt ny novell om herr Jansson och fröken Lasker, Herr Jansson bjuder på middag.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

Anna, Hanna och Johanna

Boken handlar om tre generationer kvinnor. Hanna är bara tretton år gammal när hon föder sin dotter Johanna. De lever på landet och får slita hårt. Också Johanna får en dotter. Hon heter Anna. Anna går på universitetet och blir författare. Mycket har förändrats. Men Anna märker att hennes eget liv mer och mer liknar Hannas och Johannas.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagRöde orm

Huvudpersonen är den vilde Röde Orm. Han seglar iväg med sina kumpaner för att hitta skatter i andra länder. I sju år varar resan och han får vara med om många äventyr. Frans G. Bengtssons berättelse om vikingen Röde Orm är en av våra mest lästa romaner.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)