Jag gjorde det...

Här får du träffa några personer som haft stor nytta av våra tjänster. Vi ger alla möjlighet att läsa.

 • En ung flicka sitter i en soffa och känner i en taktil bilderbok med fingrarna

  Jag gjorde det, såg huset!

  ”Jag älskar mina böcker med bilder. Men det är inga vanliga bilder eftersom jag ser med fingrarna. Bilderna är upphöjda så att jag kan känna ett höghus, jag hittar Omar på våning tre och Axel på våning sex. Det är mycket roligare att läsa med bilder.” / Talita Alnashi, 7, går i årskurs 1
  Jag gjorde det, såg huset!
 • Ung tjej med hörlurar

  Jag gjorde det, kom in på drömgymnasiet!

  ”För mig hoppar orden runt. Jag kan behöva läsa om sidor tre gånger för att förstå. Med talböcker förstår jag ofta direkt. Utan dem hade betygen inte räckt för att komma in på gymnasiet där jag går nu.” / Mika Restadh, 18, studerande på Engelska gymnasiet
  Läs hela artikeln
 • En kvinna med dyslexi är utomhus i ett vinterlandskap och lyssnar på en talbok med hörlurar

  Jag gjorde det, hittade lugnet

  "Jag har dyslexi och har läst en enda bok i hela mitt liv, den hade 18 sidor och massor av bilder. Nu slukar jag en talbok om dagen. De ger mig lugn och harmoni. Talböckerna är det största och bästa som har hänt mig." / Laleh Zarei, 34, bokslukare
  Jag gjorde det, hittade lugnet
 • Foto som föreställer Fozia, som stå framför en bokhylla.

  Jag gjorde det, lärde mig svenska

  ”Jag läser ofta böcker på urdu som är mitt modersmål. Att läsa på svenska är svårare. Men med böcker på lättläst svenska förstår jag direkt utan att krångla med att slå upp ord i ordlistan.” / Fozia Mian, läser på lättläst svenska
  Jag gjorde det, lärde mig svenska
 • Bild på Gunnar, en äldre man med hörlurar

  Jag hänger med i samhället

  ”Jag har ett medfött synfel som gör det väldigt ansträngade att läsa text, dessutom behöver jag speciella kikarglasögon. Med taltidningen kan jag enkelt lyssna på dagstidningen till frukost varje morgon och hänga med i vad som händer i samhället.” / Gunnar Grandell, 64, taltidningsläsare
  Jag hänger med i samhället
 • Bild på ung kvinna

  Jag gjorde det, lärde mig nya saker

  "Jag gillar böcker man lär sig något av. En av mina favoriter är en bok om att sticka, med många bra tips. Den finns på lättläst svenska, det gör den mycket roligare att läsa och lättare att förstå." / Camilla, läser lättläst
  Jag gjorde det, lärde mig nya saker
 • Foto på Saeed, en ung leende man med glasögon

  Jag gjorde det, lärde mig svenska

  ”Jag har varit två år i Sverge. Mina kompisar frågar hur jag kunde lära mig svenska så snabbt. Då säger jag: läs mycket böcker, först lättlästa sedan svårare.” / Saeed Saeedi, studerande
  Jag gjorde det, lärde mig svenska
 • En bild på Victor, en leende ung man med långt hår och hörlurar

  Jag gjorde det, hittade koncentrationen!

  ”Min asperger gör att jag har svårt att fokusera på det jag inte är jätteintresserad av. Med talböcker kan jag lättare koncentrera mig, de hjälper mig att inte bli störd utifrån.” / Viktor Lundqvist, 25, talboksläsare
  Jag gjorde det, hittade koncentrationen!
 • En äldre med hörlurar

  Jag gjorde det, fick ha kvar morgontidningen

  ”Min fru och jag har alltid haft två morgontidningar. För sex sju år sedan började jag förlora synen. Det gick gradvis. Då började jag lyssna på tidningen som taltidning. Tack vare den kan jag följa med i samhällsdebatten precis som när jag kunde se.” / Bo Lanesjö, 79, tidningsläsare
  Läs hela artikeln
 • Kvinna sitter i en fotölj och läser en lättläst version av Bedragaren av Sara Lövenstam

  Jag gjorde det, lärde mig svenska!

  ”I svenska språket finns uttryck jag inte är van vid. Jag kan slå upp ord i lexikon, men jag får inte känslan för när jag ska använda dem. Det får jag i böcker. Med litteratur som är lättläst lär jag mig inte bara språket, jag lär mig hur samhället fungerar.” / Juana Maria Caraballo, 48, studerar på SFI, Svenska för invandrare
  Läs hela artikeln
 • Glad, ung man med hörlurar

  Jag gjorde det, kom in på läkarlinjen!

  ”Jag har dyslexi. Med kurslitteraturen som talböcker lär jag mig mycket snabbare och får tid över till träning och vänner. Utan talböcker skulle jag inte klara den här utbildningen.” / Ferda Yildiz, 26, studerande på läkarlinjen
  Läs hela artikeln
Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)