Amypriset

Lässerviceverksamheten vid Göteborgs universitetsbibliotek Amypristagare 2016

MTM:s tillgänglighetspris, Amypriset, går i år till Lässerviceverksamheten vid Göteborgs universitetsbibliotek för deras arbete med att hjälpa studenter med läsnedsättning att få tillgång till talböcker och annan tillgänglig teknik. Priset delades ut den 22 september på Bokmässan av Magnus Larsson, generaldirektör på Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.
Läs pressmeddelandet om pristagarna

Jenny Edvardsson 2015 års Amypristagare

Den 24 september 2015 delade MTM ut Amypriset till Jenny Edvardsson, gymnasielärare vid Wendesgymnasiet i Kristianstad. Prisutdelningen ägde som vanligt rum på Bok & Bibliotek i Göteborg. Juryns motivering:
”Jenny Edvardsson drivs av en stark vilja att få alla elever att lyckas. Hon utgår från ungdomarnas perspektiv och tänker brett kring lärande. Digitala verktyg och tillgängliga medier är en självklar del i undervisningen. Via bloggar och sociala medier delar hon med sig av sina erfarenheter och sprider inspiration och kunskap.

Tidigare pristagare

Anne Ljungdahl, skolbiblioteksutvecklare i Västerås, var 2014 års Amyprisvinnare. Juryns motivering lyder:
”Anne Ljungdahl har med barnperspektiv och inkludering som ledstjärnor energiskt arbetat för att stärka skolbiblioteken i Västerås. Vägen till litteraturen och olika sätt att läsa har därmed breddats för barn och ungdomar. Genom hennes uppmuntrande stöd har också arbetet kring läsfrämjande åtgärder utvecklats i samarbete med skolbibliotek, skoldatatek, stadsbibliotek och lärare.”

Anna Fahlbeck, Linköping, utsågs till 2013 års Amypristagare. Foto: Lena Boqvist.
Juryns motivering: ”Anna Fahlbeck har med verklig talang och inspiration skapat välfungerande nätverk och samarbeten kring den tillgängliga litteraturen. Allt genomsyrat av viljan att inspirera till läsning och insikten att det finns böcker och medier för alla läsare!"

Heidi Carlsson Asplund tog emot Amy-priset 2012.
Juryns motivering: "Heidi Carlsson Asplund tilldelas årets Amypris för sitt målmedvetna arbete med att underlätta tillgängligheten till litteraturen. Genom att vara en framåtblickande och nyfiken teoretisk praktiker har hon i mycket hög grad bidragit till att göra Västra Götaland till en bättre plats för personer med läsnedsättning."

Komvux Kärnan, Helsingborg, blev Amypristagare 2011.
Juryns motivering: "Komvux Kärnan i Helsingborg som med sin mångåriga verksamhet SoL, Skriv- och Läscentrum, framgångsrikt och energiskt arbetat för att ge studerande med läshinder tillgång till anpassade läromedel och lämplig teknik för att underlätta inlärningsprocessen och därmed uppfyllt verksamhetens övergripande vision: alla har rätt att studera – på sitt sätt.”

Spara

Spara

Spara

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)