För skola

Välkommen till MTM:s skolwebb. Här finns material för lärare, skolbibliotekarier, specialpedagoger och alla andra som arbetar med elever som av olika orsaker kan behöva lättläst eller talböcker. Vi hoppas att de som brukade besöka Lärarrummet för lättläst ska både känna igen sig och hitta mycket nytt.

Nya lektioner till populära böcker

Nu har boken Kickboxaren 3 - Slutkampen kommit och likaså fortsättningen på berättelsen om Utvandrarna, Invandrarna. Till båda böckerna finns det fylliga lektioner skrivna av Jenny Edvardsson från Wendesgymnasiet i Kristianstad.
Lektionen till Kickboxaren 3 Lektionen till Invandrarna

 

En livsviktig resa från dari till svenska

Läs ett reportage om Ali Rezaie och Hamed Rezai två ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan och hur de tar till sig svenska språket från många håll
Läs om hur de lärde sig svenska genom böcker, film och diskussioner

 

Nytt nyhetsbrev till skola

Vi har skickat ut nya nyhetsbrev till olika grupper inom skolan. Vi skickar med jämna mellanrum ut nyhetsbrev, passa gärna på att beställa dem!

Läs våra senaste nyhetsbrev och beställ!

 

Ny lärarhandledning till 8 Sidor

Handledningen kopplar arbetet med tidning och nyhetstexter till läroplaner och andra styrdokument. Handledningen fungerar för både grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildningen.

Upplägget innehåller tre huvudmoment som en klass eller grupp kan arbeta med under en termin eller ett läsår.

Läs mer och ladda ned handledningen.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)