Foto: Johannes Liljeson

Carlos Rojas ger ut lättläst bok om migration

Samhällsanalytikern Carlos Rojas har saknat en debatt om invandring och migration som baseras på fakta snarare än värderingar. Därför bestämde han sig för att skriva en bok om ämnet. Nu ger han ut boken Byta land på LL-förlaget, skriven på lättläst svenska.

 – I Sverige pratar vi mycket om migration men vi kan egentligen väldigt lite, säger Carlos Rojas. Få har lärt sig om ämnet i skolan och mediernas alarmistiska sätt lämnar fakta i skymundan. Jag skrev boken för att jag hoppas att den kan bidra med grundläggande kunskap i frågan, som till exempel vad asyl är, hur stor del av migrationen i världen som når Sverige och vilka som får stanna.

Carlos Rojas har länge arbetat med migrationsfrågan, bland annat med tidningen Gringo. Idag använder han sin kunskap som analyschef på ett undersökningsföretag. Genom att nu ge ut en lättläst bok i ämnet gör han frågan tillgänglig för personer med lässvårigheter. Formgivaren Henrik Färlin har bidragit med pedagogiska illustrationer till boken.

−Migration är en aktuell fråga som många i våra målgrupper behöver verktyg för att förstå och för att kunna bilda sig en egen uppfattning om, säger Hanna Larsson som är förläggare på LL-förlaget. Boken innehåller grundläggande information om varför människor rör sig över landsgränser, i dag och i historien.

LL-förlagets böcker riktar sig till unga och vuxna som av olika anledningar har lässvårigheter. LL-förlaget vill ge sina läsare tillgång till bra berättelser och aktuella ämnen. Förlaget arbetar medvetet med innehåll, språk och form för att göra boken lättläst. LL-förlaget är en del av Myndigheten för tillgängliga medier, MTM. 

Om du har frågor eller önskar recensionsexemplar, kontakta:

Karin Husberg, pressansvarig, Myndigheten för tillgängliga medier
Telefon: 076-540 82 18, e-post: karin.husberg@mtm.se

Hanna Larsson, förläggare LL-förlaget
Telefon: 08-580 02 733, e-post: hanna.larsson@mtm.se

Vill du kontakta författaren?

Carlos Rojas
Telefon: 076-352 93 42, e-post: carlos@swedenresearch.se

Pressbilder

Pressbild Carlos Rojas - foto Johannes Liljeson

Omslag Byta land - form Henrik Färlin

Carlos Rojas och Farhan - foto Maria Rosenlöf

Provläs i boken

Läs några kapitel i Byta land

Carlos Rojas och Farhan som i boken berättar hur det är att vara flykting

Carlos Rojas och Farhan som i boken berättar hur det är att vara flykting.
Foto: Maria Rosenlöf

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)