Bilden visar bibliotekarierna Anna Fahlbeck och Kristina Lundwall.

Linköping är Årets lättlästa bibliotek 2015

Idag delades Årets lättlästa bibliotek ut för sjunde året i rad till ett bibliotek som på ett förtjänstfullt sätt lyfter fram den lättlästa litteraturen, lättlästa tidningar och lättläst samhällsinformation.

Priset delades ut till Linköpings bibliotek av Roland Esaiasson, generaldirektör på Myndigheten för tillgängliga medier.

Bibliotekarien Anna Fahlbeck berättar:
- Hösten 2012 satte vi upp ett mål, att vi skulle bli årets lättlästa bibliotek år 2015. Och det blev vi! Det är klart att vi är jätteglada för det här priset! Vi har arbetat med en grupp i kommunen med temat ”Rätten till läsning”.

- Biblioteket har fått extra resurser. Därför har vi kunnat jobba med frågan på olika vis, bland annat med verksamheter för äldre. Vi har haft en grupp med högläsning. Det har varit väldigt lyckosamt. Och vi har möblerat om så att de här böckerna har fått en mer central plats i biblioteket."

Motiveringen lyder: 

”Genom ett engagerat, oförtröttligt och mycket målinriktat arbete har Linköpings stadsbibliotek blivit ett fantastiskt föredöme när det gäller att informera om, exponera och sprida lättläst litteratur och andra tillgängliga medier. En mängd olika aktiviteter och ett nära samarbete med andra verksamheter och företrädare för målgrupperna skapar en stor bredd och en stark grund för arbetet. Detta arbete imponerar och det är med stor glädje som vi tilldelar Linköpings stadsbibliotek utmärkelsen”

Biblioteket vinner 10 000 kronor att användas till läsfrämjande aktiviteter. Övriga nominerade till Årets Lättlästa bibliotek 2015 var Campusbiblioteket i Skellefteå och Tornlyckeskolans bibliotek i Höganäs.

För pressfoto, gå till MTM:s pressrum (öppnas i nytt fönster)

För mer information:

Tobias Willstedt, handläggare vid enheten Användarservice.
Telefon: 08-580 02 744, E-post: tobias.willstedt@mtm.se

Maria Machirant, pressekreterare MTM.
Telefon: 08-580 02 871, E-post: maria.machirant@mtm.se

Sedan årsskiftet har Myndigheten för tillgängliga medier ansvaret för statens insatser för lättläst. MTM är en statlig myndighet vars uppdrag är att ge människor med läsnedsättning tillgång till de medier de behöver på det sätt som passar dem.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)