Årets Amypris till inspirerande gymnasielärare

Jenny Edvardsson

MTM:s tillgänglighetspris går 2015 till Jenny Edvardsson, gymnasielärare i Kristianstad. Hon utgår från ungdomarnas perspektiv och tänker brett kring lärande. Priset delades ut på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg den 24 september.

− Det är oerhört smickrande att få detta pris. Jag känner mig stolt, hedrad och mycket glad. Priset är ett kvitto på att mitt arbete är viktigt och det sporrar mig i mitt fortsatta arbete. Vad kan jag göra för att utveckla min undervisning än mer? Säger Jenny Edvardsson, gymnasielärare i svenska och historia på Wendesgymnasiet.

Juryns motivering:

”Jenny Edvardsson drivs av en stark vilja att få alla elever att lyckas. Hon utgår från ungdomarnas perspektiv och tänker brett kring lärande. Digitala verktyg och tillgängliga medier är en självklar del i undervisningen. Via bloggar och sociala medier delar hon med sig av sina erfarenheter och sprider inspiration och kunskap.”

Priset är 20 000 kr samt medverkan på Svenska Daisykonsortiet konferens i november.

Pressfoto

Klicka på bilden ovan för en större fil (öppnas i nytt fönster). Pressfoto: Mikael Edvardsson.

Om priset

Amypriset är MTM:s tillgänglighetspris. Det delas ut årligen till ett förlag eller en institution, organisation eller förmedlare som satsat på tillgängliga medier på ett spännande eller framgångsrikt sätt.

För ytterligare information, kontakta:
Lena Boqvist, pressansvarig, Myndigheten för tillgängliga medier
Telefon: 08-580 02 726, e-post: lena.boqvist@mtm.se

Maria Machirant, pressekreterare, Myndigheten för tillgängliga medier
Telefon: 08-580 02 871, e-post: maria.machirant@mtm.se

Jenny Edvardsson,gymnasielärare i svenska och historia
Telefon: 0728-857846,e-post:jenny.edvardsson@utb.kristianstad.se

Myndigheten för tillgängliga medier ger personer tillgång till de medier de behöver på det sätt som passar dem oavsett läsförmåga eller funktionsnedsättning. MTM:s vision är ett samhälle där alla medier är tillgängliga.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)